ADIYAMAN / BESNİ - Besni İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Besni İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
Erdemoğlu Mah. Yenikent Mevkii AKEDAŞ Elektrik İşletmeciliği Bitişiği Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Yanı Besni/ADIYAMAN
Vizyon
Etik değerleri şiar edinmiş , yenilikleri ve gelişmeleri takip eden ,kendine özgüveni olan, kendini ve insanlığı seven, insanlığa hizmet etmeye adayan nesiller yetiştirmek suretiyle yükseköğrenimde ve sağlık sektöründe tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Değişen şartlara uyum sağlayabilen, üretken, çevresi ile iletişim kurabilen, bireyin ve toplumun sağlığını korumada dil, din, ırk ve sosyal sınıf ayırımı yapmadan tüm insanlara sağlık hizmeti vermede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, kendi bölümünün mesleki bilgisiyle donanmış sağlık personeli yetiştirmenin yanında onları yüksek öğretime hazırlamaktır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2051
Gazinantep ve Adıyaman´dan her yarım saatte bir minibüs seferi vardır.
Taşımalı öğrenci servisleri ve özel servisler çalışmaktadır.
Okulumuz Besni merkezde olup Gaziantep yolu üzerindedir.
Okulumuz il merkezine 44 km uzaklıkta olup ilçe merkezindedir.
9.Sınıf:33 10.Sınıf:33 11 Sınıf:56 12.Sınıf:61
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz sınavla öğrenci almadığından taban ve tavan puanlar o yıl öğrencilerin okulu tercih etme durumlarına göre e okul tarafından belirlenmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz her yıl YKS Sınavlarında başarı göstermekte olup son yapılan 2021 YKS sınavında yüzde yüz başarı sağlamıştır.32 öğrencimizden 14´ü bir üst öğrenime yerleşmiştir.
Proje Çalışmaları
2020 yılı ERASMUS+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti kapsamında Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak E10240711 OID numarası ile başvurusunu yaptığımız kurumumuza ait 2020-1-TR01-KA102-08666 numaralı ve "Sağlık Uygulamalarında Hata Azaltmaya Yönelik Hemşire Yardımcılığı Stajı" başlıklı projeyi Türkiye Ulusal Ajansı&´na sunmuş bulunmaktayız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2020 yılı ERASMUS+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti kapsamında Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak E10240711 OID numarası ile başvurusunu yaptığımız kurumumuza ait 2020-1-TR01-KA102-08666 numaralı ve "Sağlık Uygulamalarında Hata Azaltmaya Yönelik Hemşire Yardımcılığı Stajı" başlıklı projeyi Türkiye Ulusal Ajansı&'na sunmuş bulunmaktayız.